Cel mai falnic ZIMBRU! – vedeta-simbol a festivalului Campulung Film Fest 2019

Unde ati mai vazut un zimbru mov si zambaret jucandu-se in floricele?

Va spun eu unde!

In cadrul Ediţiei a IV a a festivalului Câmpulung Film Fest, un festival comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, care a avut loc în perioada 21-25 august 2019, editie pentru care am fost aleasa sa creeaz designul posterului oficial si al tricoului pe care vreau sa vi le prezint putin aici.

Sa incepem insa cu ceea ce nu stiti despre acest festival si e musai sa aflati!

Echipa organizatoare
Sursa foto: https://www.facebook.com/campulungfilmfest

Festivalul Campulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociatia Hasmatuchi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Campulung Moldovenesc. Ideea din spatele proiectului este aceea de a invita diverse tari care prin ai sai reprezentati sa ruleze proiecții, succesiv, comparativ, în “pachete”. Respectiv – un film danez, urmat imediat de un film indian. Filmele sunt alăturate în funcție de tema abordată. 

“La intersecția acestor două experiențe, vrem să credem că în mintea și sufletul spectatorului se naște o a treia, personală, reflexivă, cu privire la propria cultură.” – CFF

Prima editie a avut loc in 2016 si au fost invitate Danemarca si India, reprezentate prin Scoala Nationala Daneza de Film din Copenhaga si Institutul National de Design din Ahmedabad. In editia din 2017 a fost invitata Franta si SUA, reprezentate prin La Femis din Paris si University of Columbia din New York.

Editia din 2018 a invitat Ungaria si Israel, reprezentate prin Universitatea de Arta Teatrala si Film din Budapesta si Scoala de Film si TV Sam Spiegel din Ierusalim iar ultima editie, cea din 2019, pentru care am realizat imaginea vizuala, a avut drept invitati tarile Spania şi Maroc, care au fost reprezentate prin scurt metraje de absolvire ale studenţilor din cadrul ECAM, Madrid şi ESAV, Marrakech. 

Ca tot v-am facut curiosi, haideti sa va arat cateva schite pentru ceea ce avea sa devina posterul oficial al CFF 2019.

Zimbrul proaspat pictat

Zimbrul – simbolul festivalului

Pictat in culori acrilice, am cautat sa ii ofer prin culoarea pe care am ales-o o infatisare mistica. Zambetul sarmant, de vedete hollywoodiana, este o aluzie amuzanta la imaginea de star pe care zimbrul o poseda fiind unic in istoria Moldovei. Stim cu totii ca zimbrul, pe care il putem gasi astazi doar in rezervatii naturale, are o istorie foarte bogata, tocmai datorita faptului ca s-a bucurat de acest statut de simbol. Cu alte cuvinte, zimbrul era una din “vedetele-simbol” ale vremii sale si a ramas astfel pe “wall-ul” istoriei cu efigia sa.

De asemeni, peisajul din spatele zimbrului isi are originea stilistica tot in peisagistica prezenta in icoane ortodoxe, insa mult modernizat si adaptat evenimentului.

Fontul ales pentru CFF…

Fiind la momentul respectiv inca foarte influentata de iconografia bizantina, mi-am permis sa inserez un font inspirat din caligrafia bizantina, adaptata stilului meu cromatic. Cum de altfel cercetarea mea era indreaptata in directia manuscriselor bizantine, intreaga atmosfera a designului este desprinsa din miniaturile pe care le-am descoperit in urma documentarii pe care am realizat-o.

Nelipsitul soare zambeste si el si se bucura de editia plina de surprize, inseninand ziua maiestosului ZIMBRU.

Mult iubitul SOARE

Si finalul arata cam asa!

Hipercolorat, cu mici ajustari si inserari realizate in programe de editare digitala, posterul arata astfel, gata de infrumusetat editia a IV a festivalului.

Cu mici schimbari de pozitionare a elementelor, designul pentru tricou pastreaza aceeasi imagine a faimosului zimbru surprins de apusul soarelui.

De va place cum arata, puteti achizitiona tricoul de AICI.

Vesel si colorat, zimbrul zambeste si va invita sa vedeti ce urmeaza in cea dea cincea editie , planificata pe 26-30 AUGUST 2020!

Abia astept sa vad ce urmeaza anul acesta si sper ca si voi!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *