China redescoperita – o pictura cu efect 3D intr-un salon de masaj cu bambus

Istoria scrisa a Chinei isi are originile acum mai bine de 4000 de ani.

O tara cu o asemenea vechime si-a dezvoltat o bogata cultura pe care, mai mult ca niciodata, cultura europeana incepe sa o integreze in diverse domenii cheie. Aici putem discuta mult raportandu-ne la filozofie, literatura, arta, la terapiile traditionale si chiar gastronomia acestei natiuni, insa dincolo de acestea ne vom opri la arta relaxarii, daca o putem numi asa, respectiv masajul cu bambus.

Desi terapia cu bambus si-a castigat popularitatea in spatiul european abia la inceputul secolului 20, acesta are o vechime de peste 2000 de ani in cultura chineza si nu numai. Iar pentru a omagia aceasta forma de terapie, proiectul urmator are rolul de a aminti de acest aspect precum prin intermediul peisajele salbatice specifice Chinei.

Proiectul urmator de pictura murala se intinde pe o suprafata de aproximativ 10 mp in locatia DAN BUJOR – BAMBOO MASSAGE, si surprinde un colt de natura salbatic in care se aventureaza un batran chinez. Imbracat in haine tesute manual, carand in spate apa in cosuri de bambus, te trimite cu gandul la un timp de mult apus in care natura coexista cu oamenii intr-o simbioza perfecte.

Elementul cheie al proiectului este padurea de bambus care se intinde pe toata suprafata spatiului. Fiind un proiect cu efect de tridimensionalitate, acesta iti ofera o perspectiva specifica. Senzatia din spate este aceea ca personajele ti se alatura in camera, si ca locatia se contopeste cu padurea.

Etapa de lucru

Stilul de pictura este realist, pastrand caracteristicile fiecarui element in parte printr-o pensulatie fina. In acest fel, atmosfera creata transpune privitorul in lumea de acum cateva sute de ani.

Fiind incadrata si o pictura pe usa se creaza iluzia unui spatiu continuu in care liniile usii abia sunt observabile. Amuzant este ca, prin acest procedeu, cei care trec pragul acestei locatii au nevoie de un pic de timp pana observa intrarea in salonul individual din spate.

Proiectul, in final, arata cam asa – ursuletul panda mancand dintr-o tija de bambus, niste cocori in cautare de mancare, pestisori in apa cristalina si un batran mergand agale spre locul lui de trai.

Vedere frontala
Vederea laterala a proiectului

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.