Simbolul Mediteranei – Maslinul – pictat pe un perete exterior

Arhitectura si designul mediteranean sunt din ce in ce mai apreciate de romani si asta se observa in multitudinea de cartiere rezidentiale, unde acest stil este abordat deseori de catre proprietari. Cu siguranta interesul acesta a aparut odata cu posibilitatea romanilor de a calatori in alte tari dar si a usoarelor modificari climatice care, din ce in ce mai mult faciliteaza adoptarea acestui stil.

Dincolo de asta este un design simplu, flexibil cromatic, care se realizeaza usor si care ofera o atmosfera varatica locatiei in care este adaptat. Si cum intr-o casa cu acest stil, pictura murala este ca la ea acasa (gandindu-ne acum la incarcatura istorica pe care tarile mediteraneene au oferit-o artei vizuale, inclusiv celei murale), nu a ramas decat relizarea simbolului predominant al acestui peisaj, respectiv, MASLINUL.

Proiectul urmator surprinde frumusetea acestui copac prin tuse spontane si culori calde. Plecand de la imaginea unui maslin real, incadrarea lui in arcada a reprezentat o provocare frumoasa dar care a meritat.

Uitandu-ma retrospectiv, cadrul arcadei poate fi interpretat ca o rama din care, evident lipsea un element central care sa ii ofera importanta in ansamblul arhitecturii.

Folosind nuante diverse de verde pentru coroana si culori crem pentru trunchi, culori regasite si in cromatica designului, acestea creaza unitate, innobiland locatia.

Tusele de pensula lata ofera vizibilitate picturii de la distanta mai mare iar reflexele de albastru si orange ii completeaza atmosfera picturala.

Finalul arata cam asa!

Un element simplu, care te duce cu gandul la peisajului Mediteranei si care te face sa te gandesti la o vara nesfarsita.

Pictura este realizata pe o suprafata exterioara de aproximativ 3.5 mp intr-o locuinta privata din Mogosoaia.

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: