Fluid Art – fuziune de culori pe plexiglas

Proiectul Fluid Art este, as putea spune, cel mai delicios proiect pe care l-am realizat pana acum. Diferit, influentat de cateva experimente pe doua rucsacuri cu fuziuni de culori, a devenit rapid un spatiu imaginar de experiment care s-a dezvoltat rapid.

Materialul de baza a proiectului a fost plexiglasul, un material realizat din plastic care imita foarte bine sticla si care are o cu mult mai mare flexibilitate decat a celei din urma.

Jongland cu acest material -plexiglas- de cativa ani si descoperindu-i structura diferita, am hotarat ca proiectul Fluid Art sa fie realizat in acelasi sistem tehnic, raportandu-ma la instalatiile pe care le-am realizat pana acum. (vezi AICI)

De ce Fluid Art?

O sa va explic si o sa si vedeti mai multe in urmatoarele paragrafe.

Sa incepem cu componenta acestuia!

Format din trei elemente de aceeasi dimensiune insa cromatic si tematic, diferentiate, spune povestea unor experimente rapide de culoari foarte vii ca intensitate.

Primul, Fluid Planet este compus din doua instalatii a caror forma reprezinta o abstractizare a doua planete imaginare printr-o fuziune de culori. Un element intr-un ton de albastru inchis pe layerul vizibil, iar cel de-al doilea, pe un layer de un alb imaculat, totul pentru a crea un contrast puternic cu jocul de culori de pe layer principal.

Schita de proiect
Ca toate inceputurile, schite ale proiectului, editate in Photoshop despre cum ar putea arata finalul.

Ca element de noutate, primul layer al ambelor elemente este decupat frontal cu laser pentru a lasa vizibilitate urmatorului, devinind de fapt backround-ul proiectului (contrar asteptarilor pe care initial le poti avea la analiza lucrarii).

Fuziunea naturala a culorilor mate pe baza de ulei, un joc de albastru, alb, fucsia si galben crom, ofera imaginea unor planete imaginare in plina fuziune a elemente chimice care stau aproape sa explodeze. Abstract dar de efect.

Etapa din procesul fuziunii culorilor

…bineinteles, aproape niciodata nu se respecta schita in totalitate caci apara idei spontane in procesul de lucru!

Cam asa arata prima instalatie!

Din lateral se poate observa efectul urmarit de tridimensionalitate. Tijele metalice sustin greutatea plexiglasului de 3 mm dimensiune, fara nicio problema chiar aratant elegant friul metalizat al acestora.

Fluid Planet 1

Cea de-a doua instalatie, insa, urmareste o cu totul alta gama cromatica predominanta de rosu vermilion si albastru ultramarin.

Fluid Planet 2
Proiectul…la final, amplasat direct pe peretele din cofetarie.

E delicios sa privesti nebunia de culori din centru lucrarilor in timp ce savurezi o prajitura a la TOPORS!

O alta imagine de ansamblu

Spatiul, in sine, este de fapt o cofetarie cu un design modern, pe alocuri cu accente ludice predominante de turquise si fucsia care se armonizeaza perfect cu imaginea abstractizata a instalatiilor pe plexiglass.

Al doilea element, instalatia Uman, surprinde doua personaje stilizate in fuziune de culori, a caror trup urmaresc forma unui OM, divizat intr-un O si M.

Decupajele plexiglasului sunt de aceasta data mai mici, gateva gauri care intrepatrund plexiglasul si implicit personajele.

Am ansamblarea layerele din plexiglas folosind tijele metalice mentionate mai sus! Cateva piulite, un ochi la o amandina si gata…

OM-ul la final, in comunicare cu sine insusi!

O fuziune de idei,ganduri si cuvinte nespuse. Mai ici colo o gaura de vierme care ne lumineaza mintea si ne transforma existenta!

Amplasare: Cofetaria Toporas – Barlad

Dimensiune: 2 instalatii – 30x30cm, o instalatie 35x70cm

Anul realizarii: 2019

Acum, ca ai vazut imaginile cu proiectul, poti descoperi aici un VIDEO cu etapele de lucru pe care le-am urmarit in realizarea instalatiilor acestea! Sper sa te inspire!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: