FRUNZE de PALMIER – un trend modern potrivit oricarui design

Poate cea mai versatila tema de proiect mural este cea in care apar frunzele de palmier. Sunt simple, discrete si totodata ofera un efect vizual foarte placut oricarui design actual.

Indiferent de culoarea lor, fie ca sunt verzi, maro, pe fundal alb sau alta culoare, incununeaza orice decor si acest fapt le face sa fie din ce in ce mai caute de clientii care isi doresc un decor unic.

Pornind de la aceasta constatare, in urmatoarele poze vreau sa va arat patru proiecte de pictura murala cu frunze de palmier pe care le-am realizat in decursul acestui an si jumatate de pandemie, perioada in care majoaritatea dintre voi v-ati apropiat si mai mult de ideea de a redecora locul in care traiti.

Realizate in colaborare cu designeri de interior sau nu, picturile si-au gasit locul in spatii unde designului minimalist, prin linii drepte, suprafete mari albe si contrastate cu alte nuante, a devenit cheia esteticii locului.

1. Frunze de palmier intr-o casa in stil mediteranean din Chitila, Bucuresti

Proiectul este compus din sase frunze verzi – trei, in sufragerie, celelate trei in bucatarie.

Fiind un design in care predomina albul, negrul, si cateva nuante de crem deschis, necesitatea unei pete de culoare era evidenta in cateva zone cheie. Asa ca, o nuante calda de verde, care te face sa te gandesti la frumusetea Mediteranei, a devenit alegerea ideala.

2. Frunze de palmier intr-o garsoniere de 27 mp de pe Bulevardul Regina Elisabeta

De aceasta data vom vorbi un pic despre proiectul realizat in colaborare cu arh. Denisa Anton, cea alaturi de care am realizat primele frunze de acest tip.

Pictura a fost realizata intr-un imobil vechi din centrul Bucureștiului, foarte ofertant de altfel, renovat si imbunatatit in stil contemporan, cu influente boho chic.

Frunzele, “asezate” in spatele patului, si luminate cu doua veioze suspendate, incalzesc si mai mult spatiul si creaza o atmosfera calda si relaxanta.

De poveste, as putea spune!

3. Frunze de palmier in baie

In continuarea aceleasi idei, am realizat un alt proiect de pictura murala cu frunze, de aceasta data in baia personala.

Deseori se intampla sa stropesc peretele atunci cand imi spalam pensulele de la lucru, insa, cu acest miniproiect, am camuflat zonele respective anuland totodata si coltul din exterior.

Folosind trei nuante de gri, preluate din culorile parchetului, locul arata cam asa!

3. Frunze de palmier pictate pe fundal albastru pal

Un alt mod de asezare al frunzelor, de aceasta data de sus in jos, am realizat intr-un apartament din Bucuresti, mai exact intr-o sufragerie.

Avand un fundal intr-o nuanta bleu deschis, frunzele cele mai apropiate au ajuns sa fie albe asta pentru a crea un contrast mai mare cu fundalul.

Pentru a crea perspectiva, pictura este realizata pe trei planuri – frunzele din spate, intr-o nunata de gri inchis, frunzele intermediare, culoarea fundalului, iar frunzele cele mai deschise, albe.

Si nu ne oprim aici! Acestea sunt doar cateva idei plecate din simplitatea si frumusetea frunzelor de palmier!

Poti vedea si alte proiecte de pictura murala cu frunze, doar da-mi un semn AICI daca esti interesant de un astfel de proiect!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: