Vitraliu este o tehnica aparte care cere multa atentie, migala si materiale.
Acest termen se poate referi la sticla colorata ca material sau la lucrari create din aceasta. De-a lungul istoriei sale de o mie de ani, termenul a fost aplicat aproape exclusiv la ferestrele bisericilor si ale altor cladiri religioase semnificative. Desi traditional realizate in panouri plate si folosite ca ferestre, creatiile artistilor moderni din vitralii includ, de asemenea, structuri tridimensionale si sculptura sau chiar vitralii “false” realizate prin tehnica picturii in culori speciale realizata pentru asta fara a fie nevoie de cuptor pentru lipire.
Referitor la aceasta tehnica mult mai simpla ca executie cat si ca necesar de materiale, imita un efect asemanator celui de vitraliu si chiar de marmura.
In proiectul urmator, folosind culori speciale pentru sticla, am reusit sa imit un tip de piatra Lawica care, ca si cromatica si structura, se incadra perfect in designul camarei.
Nu am avut nevoie de cuptor, ci doar de doua placi de sticla 70×180 cm, culori speciale pentru sticla, bureti, alcool etilic si bineinteles clasicul silicon care lipeste orice.
Desi nu mai am poze cu etapele complete de lucru, va las sa admirati cadrul acesta cu vitraliul luminat de ledul din interior, alb!
Nu uitați, mă găsiți și pe:
➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook
Dacă aveti timp, poate vreti să citiți și alte articole pe aceeasi tematica:
- Cum sa iti faci diminetile colorate cu ajutorul unei picturi murale? „Galaxy” – o fuziune de culoare pe peretele din dormitor
- La joaca cu fuziuni de culoare – un proiect Fluid Art diferit
- Fluid Art – fuziune de culori pe plexiglas