„In padurea Romaniei” – animale mioritice pictate pe zidul unei gradinite din sectorul 2, Bucuresti

Diversitatea peisajului si faunei Romaniei este bine recunoscuta atat pe plan local cat si international.

Carpatii, raurile diverse, deschiderea la Marea Neagra cat si Delta Dunarii fac din Romania un loc unic in lume, apreciat si bine conservat de-a lungul anilor.

Ca un tribut adus acestor minuni ale naturii pe care generatiile noi au nevoie sa le cunoasca indeaproape, am creat in colaborare cu SANTIA PARTNER CONSTRUCT, un nou proiect de pictura murala gandit sa apropie copiii si mai mult de animalele si plantele diverse pe care tara noastra le gazduieste.

Proiectul, gandit pe o suprafata de 24 mp dispusi pe cele doua parti ale unui zid, cuprinde animale si plante specifice Muntilor Carpati precum ursi bruni, fazani, rasi, lupi, caprioare, bursuci, vulpite, capre negre dar si flori de colt sau alte plante care pot fi descoperite prin drumetiile in padure.

O parte a proiectului poate fi vizualizat stradal, acesta fiind unul dintre zidurile Gradinitei de Copii Nr.147, sec. 2, Bucuresti, asa ca, daca ajungeti prin zona, un tag, va rog, si parerea voastra pe FACEBOOK!

Dar haideti sa va arat transformarea – de la un zid gri, la un proiect plin de forme si culori!

Ca de fiecare data, proiectul incepe cu realizarea unor schite si simulari care au rolul de a organiza tot spatiul. In aceasta etapa, am selectat animalele pe care le-am dorit expuse si am gandit cromatic proiectul.

In prima parte a proiectului, respectiv realizarea schitei pe perete, am „creionat” cu ajutorul unei culori neutre pozitia elementelor principale. Chiar daca simularile digitale nu cuprind multe detalii, la fata locului se schimba mult gradul de complexitate al proiectului.

Proiectul este pictat decorativ, in culori speciale pentru suprafete exterioare.

De specific ar fi ca am folosit aceleasi culori de ambele parti ale zidului, asta pentru a crea unitate proiectului avand in vedere ca tema aleasa este una comuna.

Iar finalul arata cam asa!

Animale vesele, cu sclipiri in ochi, la vanatoare sau in zbor de pe o creanga pe alta, compun un proiect educativ si de durata pentru copii si adulti.

Desi veverita de langa bursuc nu a fost integrata initial in proiect, locul gol din zona repectiva dezechilibra compozitia asa ca a fost necesara perezenta ei acolo, mirosind fascinata din cele cateva floricele.

Daca urmariti cu atentie personajele, veti vedea ca fiecare dintre ele intreprinde o actiune specifice comportamentului natural al acestora: rasul vaneaza un fazan, o ciocanitoare isi cauta pranzul, un lup urmareste un iepuras iar doi ursuleti (mama si pui) se pregatesc sa „atace” un tufis cu mere padurete.

Voi ati mai vazut vreun proiect cu aceasta tematica?

Daca da, dati-mi de veste aici sau pe platformele sociale mentionate mai jos!

Un alt proiect realizat in colaborare cu SANTIA PARTNER CONSTRUCT il puteti descoperi AICI!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.