Mare, palmieri si pescarusi in zbor – pictura pe peretii unui living room minimalist

O sufragerie, cateva obiecte si un design modern, ideal pentru un iubitor de mare. Totul se potriveste perfect, la linie gandit, in ideea de a elibera campul vizual al locatarilor si a optimiza cat mai mult spatiul. Ce conjunctura favorabila pentru realizarea unei iluzii, decorative de aceasta data, incarcata de palmieri, barcute si pescarusi colorati in…negru!

De ce negru?

Pentru ca spatiu are deja elemente de aceasta culoare, iar un verde neon ar arata, sa spunem… total nepotrivit. Asa ca hai sa restrangem cat mai mult paleta de culori si sa ramanem in sfera design-ului minimalist.

De va intrebati ce este minimalismul?…Ei bine, minimalismul se caracterizeaza prin reducerea obiectului la partile fundamentale. Este o metodă de maximizare a spațiului gol, special conceput pentru iubitorii de camere spațioase. Intr-un astfel de design, arta supradimensionata reprezintă un element indispensabil (deci palmierul imensi se potrivesc de minune). Spațiul gol primează, iar tablourile uriașe sau sculptura minimalistă pot aduce atmosfera necesară, pentru a oferi acel plus de căldură și de încărcătură istorică în interiorul spațiului.

Pornind de la aceasta, pictura minimalista rezuma cromatica si apeleaza la figuri geometrice simple schematizand cat mai mult imaginea de ansamblu. O insula cu un palmier colo, o barcuta cu reflexia ei in apa pe un alt perete si un stol de pasari in zbor pe un „cer” de un alb imaculat. Este arhisuficient pentru un design minimalist!

Pornind de la aceste informatii legate de design-ul camerei, elementele decorative pe care am ales sa le realizez au oferit un contrast puternic cu fundalul, fiind pictate decorativ doar cu acrilic negru.

Sa incepem cu palmierii!

Negru cat cuprinde, acoperire de tevi si usite catre nu-stiu-unde si gata..spatiul este cu totul altfel in doar cateva ore.

Formele pictate au fost gandite sa mascheze o parte din elementele de conexiuni si auxiliare in asa fel incat sa ofere senzatia de spatiu si ordine.

Te gandesti si tu la mare?

Un video scurt cu etapele de lucru!

Intr-o alta parte a camerei, chiar deasupra biroului de lucru, si-au gasit zborul cativa pescarusi, realizati tot in negru ca si palmierii.

Initial desenati, le-am creat o forma foarte simpla cat sa nu distruga claritatea spatiului.

Pescaruri in zbor spre…geam!
Filmuletul de la fata locului!

Si…pentru a fi intregit peisajul marin, o barca, usor schitata, isi inghesuie velele pe peretele inalt dinspre iesire. Luciul acesteia, o stilizare din cateva linii, creaza imaginea unei mari pe care pare ca isi duce veacul de ceva timp.

Cum am pictat barcuta?!

Si ultimul palmier, mai ciufulit decat ceilalti dar mult mai impunator, drept langa televizor…asta asa, ca atunci cand vrei ceva care sa te inspire cu adevarat, sa ai un „gand” catre mare la doar 10 cm distanta !

Video cu procesul de lucru al palmierului!

Simplu, fara sa incarce spatiul in exces si de maxim efect!

Aveti in vedere insa ca minimalismul nu se potrivește oricui, si cu precadere pictura minimalista. Dar, daca sunteți adeptul unei vieți simple si aveti loc suficient pe pereti pentru palmieri sau alte elemente, nu ezitati sa incercati! Poate deveni o terapie in sine!

Cateva informatii despre proiect:

Amplasare: locuinta privata – Bucuresti

Dimensiune: forme nedefinite, aprox. 3mp

Tehnica: pictura in culori acrilice

Anul realizarii: 2019

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *