„Padurea misterioasa” – o pictura murala 3D care a schimbat complet atmosfera unui studio

Natura este parte din noi!

Ne simtim inviorati si relaxati atunci cand ne conectam cu aceasta fie ca este pur si simplu o plimbare prin parc, un mers agale prin nisipul marii sau escaladat muntii in lungul si-n latul lor!

Iubim natura…verdele, si nu putem nega ca ne dorim sa fie cat mai mult parte din viata noastra. Ne punem plante datatoare de oxigen fie prin sufragerii sau spatii de lucru si totodata ne place sa desenam, mai in joaca, copacei si floricele la finalul unei agende.

Ei bine, unii mai putini conformisti indraznesc chiar sa isi decoreze camera de lucru nu doar cu plante ci si cu picturi murale pline de culoare care sa le aminteasca de locurile iubite din natura!

„Padurea misterioasa” este un proiect de acest fel care are scopul de a apropia locatarii de frumusetea naturii. Este o padure incetosate „de dimineata” care isi asteapta vietatile din somnul linistit al noptii si care, in acelasi timp, este pe punctul de a intampina venirea soarelui pentru a-i usca roua.

Haideti sa va arat cum a evoluat procesul de lucru!

Sa incepem!

Inainte de inceperea proiectului…destul de gol, nu?

Un perete gol, grinzi si stalpi de sustinere ai blocului, un colorifer si tevi anexe, geam si glafuri mult prea inguste pentru a picta ceva complex. Cum se va masca tot ansamblul acesta, ca in final sa se incadreze intr-un tot unitar?

Am realizat pictura in nuante de gri colorat, pentru a transpune privitorul in mijlocul naturii si a-i ofera ocazia sa mediteze relaxat inconjurat de foioase specifice zonelor noastre: fag, mesteacan si tei.

Pe o suprafata de aproximativ 10 mp, spatiu in care se incadreaza si caloriferul, este de la sine inteles ca si acesta isi va gasi locul printre copacii din jur. Pictat initial cu un brun inchis (culoarea „imprumutata” de la canapea) si apoi gandit sa se camufleze in decor, in final, acesta arata ca un anamblu de fibre de lemn, inchise la culoare.

Poti vedea cum arata caloriferul pictat la final — Click AICI.

Si caloriferul a suferit „imbunatatiri”

Am uitat sa specific ca toata pictura cuprinde peretele sudic! Aceasta da senzatia de tridimensionalitate, invitandu-ne pe cele doua carari laterale, loc unde si-au gasit veacul si diverse plante specifice: arbusti si vlastari tineri cu frunze noi.

Etapa de lucru

Gandindu-ma la integrarea grinzii de sustinere, am ales sa pictez pe aceasta, in aceeasi gama cromatica, cativa norisori rasfirati. Nu am uitat nici de glafurile geamurilor pe care le-am decorat in aceeasi maniera.

Sus pe scara! – pictarea norilor

Mai jos, puteti observa (pe langa fatuca mea zambareata) procesul de pictare a tevilor de calorifer. Am folosit aceleasi culori de la pictura coroanelor de copac in asa fel incat sa pastrez unicitatea cromatica a spatiului.

Si eu, plina de culori, cochetand putin cu camera

Pe perete opus, pentru a intregi decorarul spatiului, am pictat un copac stingher a carui coroana ca o vata de zahar se indinde pe perete alb ca laptele. Realizat tot in culori acrilice ca si restul picturii, cuprinde aceeasi textura cu reflexe albastre care imita scoarta copacilor din povesti.

Si cu asta, gata! Padurea plina de mister este finalizata!

FINALUL!

Transformarea spatiului a durat in jur de 3 zile (cam 6 ore pe zi), timp in care am si filmat tot procesul de lucru! Aruncati o privire mai jos sa vedeti ce a iesit!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi despre idei de proiecte care va pot infrumuseta caminul: