PICTURA MURALA vs. TAPET

Care este cel mai rapid, calitativ si econom mod de a schimba imaginea peretilor casei sau ai business-ul vostru?

Pictura murala sau tapetul?

Haideti sa vedem argumentele pro si contra care va vor ajuta ca in final sa luati o decizie cat mai potrivita dorintei voastre!

Ce va doriti si unde puteti gasi consultanta?

Variantele sunt multiple pentru ambele obtiuni.

Puteti descoperi pe piata o gama varianta de tapeturi din care puteti alege dar se poate intampla ca, fiind variante atat de diverse, decizia sa fie un pic mai greu de luat. Insa si in astfel de situatii, decizia este doar a voastra.

In schimb, cand vorbim de pictura murala, orice va doriti poate deveni realitate oricand. Atunci cand va alegeti un artist care sa va infrumuseteze peretele, va sti cu siguranta ce se potriveste designului locului si astfel veti auziti si parerea unui specialist care va poate oferi un feedback oricand.

Pe langa asta personalizarea proiectului este diferita. De multe ori puteti sa nu gasiti ceea ce va doriti de-a gata sub forma de tapet, iar personalizarea acestuia necesita un cost extra, ceea ce in cazul picturii nu se aplica.

Bugetul

Inainte de a incepe cumparaturile sau redecorarea, determinarea bugetului este esentiala; acest lucru va va ajuta sa selectati optiunile. Atat pictura murala, cat si tapetul sunt disponibile la fiecare nivel bugetar, asa ca puteti descoperi pe piata profesionisti care sa va ajute in acest sens exact in bugetul pe care il aveti la dispozitie.

Pretul pentru tapet porneste de la 30 lei mp si ajung pana la 200 lei mp atunci cand vorbim de produse deosebite atat prin calitatea materialului imprimat cat si a design-ului ales.

https://www.miaki.ro/

Pentru pictura, pretul difera in functie de complexitatea proiectului, daca este la interior sau exterior sau cat de extinsa este suprafata si porneste de la 150 lei mp ajungand pana la 500 lei m (pictura 3D)p. De asemeni, acolo unde sunt elemente pictate, fara a fi acoperita toata suprafata, pretul este per proiect ceea ce poate fi un avantaj in multe cazuri.

Cum se aplica?

Atat pictura murala cat si tapetul sunt minunate pentru a ascunde imperfectiunile peretelui sau elemente pe care le doriti mai putin vizibile.

Cand vorbim despre tapetul acesta poate fi instalat fie de catre un profesionist, fie de catre proprietari insa cu pictura este un pic mai complicat. Asta daca abilitatile vostre nu va ajuta in acest sens.

Pentru tapet este nevoie de cineva cu experienta pentru a va pregati in mod corespunzator peretii si va alinia perfect modelele, iar bugetul pe mp se incadreaza intre 14-50 lei mp.

https://drdeco.ro/

Daca alegeti sa instalati tapet fara asistenta unui profesionist, este recomandat, in general, sa mai aveti pe cineva care sa va ajute.

Cu toate acestea, va fi nevoie sa pregatiti in mod corespunzator peretii, indepartand orice tapet existent, completand gaurile si slefuind zone neuniforme. Metodele de instalare variaza de la material la material, cum ar fi autocolant si lipire cu adeziv. Pe langa asta va trebui sa aliniati cu atentie panourile pentru a va asigura ca modelul sau designul se potriveste corect.

https://www.mivali.ro/

In ceea ce priveste pictura, si aici este nevoie de o pregatire a suprafetei in prealabil. Insa dupa acest aspect treaba d-voastra este gata. Pictorul realizeaza totul la fata locului, organizeaza locul pentru pictura, izoleaza suprafetele spre a le proteja, etc., astfel incat voi sa deveniti spectatori relaxati sub ochii carora pictura prinde contur.

Interior/Exterior

Aici, din start scoatem tapetul din discutie. Nu rezista afara in niciun fel, mai ales in zona climatica a tarii noastre, deci este de evitat atunci cand ne dorim infrumusetarea fatadei sau a unui zid anost din curte noastra..

Pictura insa face fata cu brio acestui aspet rezistand mai bine de 20 de ani in functie de calitatea produselor utilizate si a conditiilor meteorologice din zona.

Rezistenta in timp

Daca este pregatit corespunzator, un perete pictat la interior poate dura pana la 40 ani si are nevoie doar de retusuri ici si colo. La exterior, poate rezista mai bine de 15 ani, cu mici intretineri acolo unde este cazul. Se poate sterge cu o carpa umeda sau burete fin, insa fara a se insista prea mult intr-o zona. Nu il mai doriti, slefuiti (pentru a indeparta culoarea in exterior) si varuiti peste.

Tapetul insa poate dura 15 ani si chiar si peste. Majoritatea materialelor de tapet de astazi sunt destul de durabile si usor de intretinut. Murdaria sau resturile pot fi curatate cu usurinta de tapet folosind o carpa umeda sau un burete. De-a lungul timpului insa, hartia se poate ridica la cusaturi sau margini (si, uneori, tapetul poate face bule), si asta poate face total inestetic tapetul.

In cat timp peretele vostru va arata exact cum v-ati dorit?

De cele mai multe ori, tapetul necesita mai multa bataie de cap decat o pictura. Si nu glumesc!

De la cautarea modelului ideal pentr voi, la comandarea acestuia, livrarea in 3-5 zile lucratoare (asta atunci cand vorbim de produse livrate online), gasirea “meseriasului” care sa il lipeasca, etc. toate necesita mult timp.

In ceea ce priveste pictura, astazi ati vorbit cu pictorul, maine aveti simularea si intr-o zi sau doua este direct la locatie si se apuca de lucru. Nimic mai simplu si rapid.

A, da, si nu mai spun ca mici modificari pot fi facute si la fata locului astfel in cat sa fiti multumiti cu rezultatul final!

Indiferent de alegerea voastra – pictura murala sau tapet, ambele vor transforma aspectul oricarei camere. Chiar si asa – care este alegerea voastra?

Pentru proiecte de pictura murala ma gasiti AICI!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: