TOP 5 avantaje ale meditatiilor de PICTURA pentru copii ACASA

Cand un invatacel vrea sa inceapa meditatii de pictura, desen sau alte tehnici, exista cateva lucruri pe care este nevoie sa le stiti despre modul in care vor decurge aceste lectii.

Pe langa importanta pe care este nevoie sa o alocati pregatiri profesionale a indrumatorului pe care il alegeti, este important sa aveti in vedere si LOCUL in care cei doi se vor intalni pentrua lucra.

Una dintre optiuni este, daca este suficient de mare sau aproape locatia profesorului, sa mearga de unul singur in atelierul acestuia sau la locuinta sa pentru a lua meditatii. De asemenea, ar putea fi condus de catre parinti sau cineva apropiat. Exista, de asemeni, si varianta ca profesorii sa vina chiar ei acasa pentru a studia cu copilul. Dintre acestea, multe familii, insa, gasesc ca fiind cea mai buna varianta primirea meditatiilor acasa.

Eu insami, oferind meditatii de mai bine de 3 ani copilasilor si adolescentilor dornici sa patrunda in lumea artei vizuale, dar fiind si profesor la o scoala Montessori din Bucuresti cam in aceeasi perioada, am reusit sa inteleg care sunt diferentele si astfel sa vi le pot insirui aici. Este important de stiut inca de la bun inceput ca fiecare mediu in care copilul isi desfasoara activitatea il influenteaza in mod considerabil si de aceea este important sa tinem cont de asta.

Iata doar cateva motive pentru care a primi meditatii de pictura acasa ar putea fi cea mai buna optiune pentru a scoate la lumina MICUL ARTIST ce salasluieste in interior copilului d-voastra.

1. Fara trafic aglomerat!

Pe masura ce orasele devin mai mari, se dezvolta si mai mult trafic. Cate ore pe zi petrecem deja stand in masina, in trafic oprit sau cu miscare lenta? Mult prea mult. Statul in trafic cu o masina plina de copii nu este usor si poate fi foarte stresant pentru a ajunge la lectii in timp util. Pentru unele familii, un singur copil va lua meditatii, iar restul copiilor mai mici trebuie sa vina impreuna cu parintii la lectiile respective caci, nu au cu cine ramane acasa. Si asta devine foarte obsitor pentru cei mici dar si pentru adulti.

2.Confortul meditatiilor ACASA vs meditatii in ATELIERUL profesorului

A avea lectiile acasa este o optiune excelenta pentru multe familii, deoarece nu trebuie sa petreaca toata dupa-amiaza incercand sa ajunga la un atelier. Odata cu venirea profesorului la invatacel, parintii isi pot continua activitatile obisnuite in timp ce copilul isi ia lectia. De asemenea, copiii se simt mai confortabil in propria lor casa. La un atelier, un copil poate sa se simta agitat ca este intr-un loc nou, eventual cu alti copii care picteaza alaturi de el in timpul propriului curs. A avea lectii de pictura in casa reduce cantitatea de distrageri si ajuta elevul sa se simta relaxat si concentrat.

Photo by freepik

3.Tot ce are nevoie este exact la locul lui!

Acasa, copilul poate sa isi amenajeze propriul sau atelier cu tot ce are nevoie pentru meditatie. Poate fi un loc care sa ii starneasca pasiunea pentru pictat, desenat sau orice alta tehnica, cu diverse albume si lucrari perfecte pentru propria cercetare atunci cand are starea necesara. Isi poate pune desenele unde isi doreste, materialele de lucru exact la locul lor si cu astfel este sigur ca nu se intampla sa uite „ceva” acasa si sa nu isi poate continua activitatea. Pe langa asta, faptul ca tablourile (uscate sau un proces de uscare) sunt la dispozitia sa, le poate privi ori de cate ori doreste si astfel poate chiar sa sesizeze singur unde ar putea imbunatati cateva forme sau culori.

4.Profesorul tau devine membru al familiei tale

De-a lungul anilor, ca profesor care calatoreste in case pentru lectii, am reusit sa cunosc cu adevarat pe fiecare membru al familiei. Cand un profesor ajunge in casa unei familii, acel profesor ajunge sa intalneasca fiecare membru al familiei si chiar toate animalele de companie. Exista mai mult decat o legatura realizata prin faptul ca profesorul a venit acasa pentru lectii respective. La un atelier,insa, copilul se prezinta la lectie si pleaca cand s-a terminat. Exista in mod obisnuit un minut sau doua cand profesorul vine sa vorbeasca cu parintii despre progresul elevilor ca apoi sa isi urmeze activitatea cu urmatorul elev.

Pentru meditatiile de arta acasa, un profesor are timpul sa discute mai mult cu parintii, iar parintii sunt capabili sa auda cum decurg lectiile in timp ce efectiv se deruleaza.

S-a intamplat de multe ori ca un parinte sa observe ceea ce a desenat sau pictat copilul sau si sa intrebe „Tu ai facut asta…sau te-a ajutat Anda?” Este atat de incurajator pentru elev sa-si vada parintii atat de fericiti, incat incep sa lucreze si cu mai multa daruire. In cadrul atelierului, copii sunt departe de familie, iar parintii nu sunt capabili sa interactioneze live la ceea ce lucreaza copilul lor.

5.Implicarea familiei…

Cand incep meditatiile acasa pentru prima data, multe familii au doar unul sau doi copii implicati in aceasta activitate. De-a lungul anilor, pe masura ce copiii mai mici ai familiei cresc, vor incepe, de asemenea, sa ia lectii. Acesta este un mediu foarte confortabil pentru copiii mai mici, deoarece ei sunt deja obisnuiti sa vada si sa vorbeasca cu profesorul fratilor mai mari.

Imi aduc aminte acum de o fetita pe care am meditat-o la pictura acum putin timp la gandul mamei ei ca asta o poate ajuta sa evolueze foarte mult. Nu doar mama isi dorea, insa si fata era foarte implicata si dornica de a cunoste cat mai mult. Fratele ei, de vreo 4 anisori, vazand daruirea fetitei, si-a dorit si el sa fie implicat in activitate cu sora. Am lucrat o sedinta impreuna insa fiind prea micut si nu foarte pregatit sa se concentreze la volumul de lucru pe care sora sa il initia alaturi, a fost nevoit sa mai astepte pana la momentul in care voi lucrea exclusiv cu el. Insa, de cate ori mergeam pe acolo, imi arata desenele lui, asista la ceea ce lucra sora sa si chiar desena alaturi, cu scurte indicati pe care i le mai ofeream. Asta l-a ajutat mult sa se dezvolte si in timp chiar a evoluat considerabil. Altfel spus, a lua meditatii de pictura este o modalitate excelenta pentru o familie de a se conecta, a evolua si de a petrece timpul impreuna.

Asadar, copilul tau este pregatit sa primeasca meditatiile de pictura, ACASA?

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi despre idei de proiecte care va pot infrumuseta caminul: