Transformarea unui hol mic intr-un Colt de Toscana – pictura murala intr-un apartament discret din Bucuresti

Frumusetea Italiei, respectiv a Mediteranei, o descoper in din ce in ce mai multe proiecte.

Oamenii iubesc atmosfera de vacanta pe care acest tip de peisaj o ofera prin splendoarea naturii, energia locurilor si cromatica diversa pe care o intalnesti la tot pasul.

Tocmai de aceea, cei indragostiti de clima mediteraneana si tot ce aduce aceasta cu ea, creaza o farama din minunatia locului la ei acasa de cele mai multe ori prin gastronomie sau chiar, pe alocuri, design de interior.

Urmatorul proiect aminteste de Toscana, o regiune a Italiei considerata una dintre cele mai frumoase parti a Italiei si pe care merita sa o amintim aici prin bogatia culturala pe care a adus-o istoriei. Fiind considerat locul de nastere al…Renasterii, patrimoniul artistic al regiunii include arhitectura, pictura si sculptura, adunate in numeroase muzee faimoase prezente in orasele de referinta ale zonei: Florenta, Pisa, Arezzo.

Dincolo de toate acestea, peisajul de neuitat cuprinde o varietate mare de plante si specii de copaci care fac din Toscana o experienta de vis pentru orice turist si pe care, intr-o mica parte, vreau sa v-o prezint prin prisma urmatorului proiect de pictura murala.

Acesta este realizat intr-un apartament elegant din Bucuresti, pe o suprafata de aproximativ 1.5 mp. Gandit sa transforme holul de la intrare intr-un colt din Toscana, alegerea temei isi are radacinile in peisajul mirobolant al acestei reginuni.

Fiecare loc din acest apartament a fost creat si recreat cu gandul la Toscana de catre designer-ul Magdalena Duca.

Propunerea venita din partea ei a fost aceea de a decora locul rezervat cuierului cu un lime inconjurat de pasari, elemente de gradinarit si flori de camp, toate acestea in intampinare celor care pasesc in acest loc elegant.

Pentru unele elemente, m-am inspirat din creatia ilustratoarei olandeze Marjolein Bastin. Magda, designer-ul de interior care a stat la baza realizarii acestui proiect, a venit cu propunerea de a pleca din creatia ilustratoarei inclusiv in realizarea stilului discret al picturii.

Primele tuse de culoare – lime
Primele tuse de culoare – partea inferioara a proiectului

Creatiile ilustratoarei sunt realizate in acuarela, iar cum tehnica acrilicului iti rezerva o astfel de jonglerie, prin aplicarea de laviuri suprapuse, efectul se aseamana destul de mult cu cel original.

Apoi, incet incet, prin aplicarea de multiple straturi am ajuns la realismul dorit care sa preia atentia de la unghiul coltului si sa ofere senzatia de continuitate a spatiului.

Iar vederea de ansamblu arata cam asa!

Pictura te intampina exact de la intrare si iti schimba vibe-ul instant!

Daca sunteti interesati de realizarea unui proiect de pictura murala, ma puteti gasi AICI!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: