„Unicornii din Centopia”- noua pictura murala inspirata din animatia pentru copii „Eu si Mia”

„Eu si Mia” sau “Mia and Me” este o animatie pe care am descoperit-o din intamplare cu ceva timp in urma si care mi-a atras atentia datorita elementelor decorative inspirate de opera pictorului Gustav Klimt pe care il studiasem de-a lungul demersului meu artistic.

Gustav Klimt, pentru cei ce nu stiu, a fost un pictor austriac care folosea in picturile sale aur, argint, sidef sau chiar pietre pretioase, elemente pe care le puteti descoperi si pe designul vestimentar unor caractere din animatie.

Scena din animatia “Eu si Mia” vs. Pictura “Sarutul” – artist Gustav Klimt

Aceasta animatie a atras atentia multor copii tocmai prin fantezia prezentata, cu elemente Art Nouveau preluate din opera artistului si care sunt foarte atractiv prezentate pentru copii cu ajutorul unei povesti pline de mister!

De la acesta poveste am pornit si eu in a picta proiectul “Unicornii din Centopia”… dar va spun mai multe dupa ce aflati cateva chestiute despre aceasta fantezie animata.

Aceasta spune povestea unei adolescente pe nume Mia si a cartii ei numită Legenda Centopiei. Cu ajutorul ei, Mia calatoreste in lumea magica a Centopiei. Taramul este plin de creaturi mitologice, inclusiv elfi inaripati, unicorni si dragoni. In timp ce se afla în Centopia, ca prin minune, Mia se schimba intr-o fata cu aripi, cu capacitatea unica de a vorbi cu unicornii.

Revenind la picura murala, ideea de a picta peretele cu tematica inspirata din aceasta animatie a venit din partea unei mamici, mai axact a Ioanei, care cu ocazia zilei de nasterei a copilei sale, Anamaya, mi-a propus sa gandesc o compozitie pentru suprafata de 2 mp, asa ca…iata-ma, fara a sta prea mult pe ganduri, am realizat o simulare cu sase unicornii integrati intr-un cerc asemeni unui medalion, cu un peisaj multicolor preluat din animatie si cateva elemente geometrice “a la Klimt”.

Etapa de lucru

Parca cu un nume predestinat, Anamaya este fetita care, indragostita de aceasta animatie, si care foarte probabil imaginandu-se deseori ca avand puteri fantastice asemeni Miei, se bucura de animalele sale preferate (unicornii roz si lila, cu coama buclata) pe care le descopera zilnic pe peretele din camera ei.

Zoom pe unicorni

Inainte de a incepe peisajul, am studiat putin animatia sa reprezint cat mai fidel vegetatia taramului de poveste…

Elemetele de peisaj de pe medalion

Aici aveti cateva informatii despre tehnica care au facut pictura sa arate de-a dreptul fantastic :

  • am folosit culori acrilice hipercolorate, verde crud, roz, turquise si lila;
  • pensule late si !!!! burete (asta pentru a crea trecerile fine intre culori);
  • ca element de nouate: acrilicul auriu, pentru a crea efecte asemanatoare cu cele realizate de Klimt (se gaseste la toate magazinele cu profil artistic, este ceva mai dens dar se aplica ok pe perete);
Final – vedere laterala
“Unicornii din Centopia” – pictura murala, vedere frontala

Ce sa mai, Anamaya a fost din cale-afara de fericita la vederea cadoului!

Multi ani o sa ii inveseleasca atmosfera din camera si o sa o faca sa adoarma cu gandul si privirea la unicornii ei preferati, fireste, roz!

Aici v-am atasat un video de pe canalul meu de Youtube cu un time lapse al proiectului pe care l-am realizat in doar 8 ore!

Please, un SUBSCRIBE, sa vedeti ce mai trebaluisec pe aici, hihi!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: