Vrei sa desenezi un portret reusit intr-un timp scurt? Iata cateva video-uri care iti pot fi de folos!

Portretul este unul dintre cele patru genuri artistice pe care un artist le poate experimenta. Pentru unii, intreaga lor arta este reprezentata de acest gen si tocmai asta le poate defini stilul.

Alaturi de peisaj (cu mai multe specii: citadin, marin, etc), natura statica (reprezentarea de obiecte neinsufletite), compozitia (personaje in actiune), portretul (bust, întreg sau compozitțional) poate fi definit ca o reprezentare a unei persoane (fie prin desen, pictura, fotografie, sculptura, etc.) atat conform trasaturilor sale reale cat si a „tonusului” sau.

Desen in creion realizat dupa mulaj de chips reprezentandu-l pe Laocoon – 50x70cm

Pentru a invata tainele portretului, studiul formei si al anatomiei este deosebit de important. Pe langa asta, exercitiul repetat, atat al liniei, hasurii sau al culorii pot diferentia un portretist bun de un altul care nu a ajuns inca la finetea delicata a unui portret reusit.

Practic sincronizarea dintre ceea ce vad ochii, minte (cea care prelucreaza informatia primita) si mana (care pune in actiune comanda) este nevoie sa fie foarte precisa.

Dar nu numai asta!

Materialele folosite este indicat sa fie de o calitate decenta pentru inceput, nu prea scumpe (asta pentru a nu te inhiba si mai tare de frica greselii, caci inevitabil o vei face…si tocmai asta te face mai bun) ca pe parcurs sa investeti in materiale de o calitate din ce in ce mai buna.

Fake it till you make it!

Andreea – portret compozitional 50x70cm

Pentru inceput, cateva creioane de tarii diferite (HB, 3B, 5B), radiera, ascutitoare si bineinteles un bloc de desen, sunt suficiente! Asta daca vrei sa incepi sa desenezi cu creioane, ceea ce iti si sugerezi sa faci pentru inceput!

In timp insa poti aborda tehnici din ce in ce mai diferite: carbune (presat sau natural), colaj, creioane colorate, pastel, acuarela, culori pe baza de ulei, guase, tempera, acrilic si lista continua!

Autoportret – colaj -100x100cm

Exersand, te vei uimi pe tine insuti observandu-ti evolutia si astfel vei capata si mai multa incredere ca poti reusi chiar daca inceputul nu este intotdeauana satisfacator!

Ca sa te sustin, uite aici cateva video-uri cu elemente de portret care te pot ajuta sa exersezi singur/a chiar la tine acasa.

Spor!

Cum sa desenezi un ochi?
Etapele de realizare a nasului
Urechea – de la linie la hasura
Cum desenam buze?

BONUS – un video recent cu procesul de pictura al unui portret de familie

Sper sa te inspire!

Daca ti-a placut, click pe SUBSCRIBE pentru a fi la curent cu video-urile care urmeaza!

Nu uitati, ma gasiti si pe:

➠ You Tube
➠ Instagram
➠ Facebook 

Dacă aveti timp, poate vreti sa cititi pe teme similare: